Bonné Dakonderhoud

Nieuwe dakbedekking over oude

Is jouw plat dak toe aan nieuwe dakbedekking? Door nieuwe dakbedekking over de oude te plaatsen profiteer jij snel en relatief voordelig weer van een uitstekend beschermend dak boven je hoofd. Lees op deze pagina meer over nieuwe dakbedekking, de soorten en handige (bespaar)tips.

Voordelen van nieuwe dakbedekking over de oude

Nieuwe dakbedekking over de oude plaatsen is sneller voor elkaar, omdat de dakdekker niet eerst de oude dakbedekking moet verwijderen. Dit scheelt in de kosten.
De oude laag heeft een extra isolerende werking.

Wat kost nieuwe dakbedekking over de oude?

Nieuwe dakbedekking over de oude is alleen mogelijk bij platte daken. Doordat de oude laag blijft liggen, is de dakdekker veel sneller klaar en dat zie je terug in de kosten. Bekijk het kostenoverzicht hieronder voor prijzen van dakbedekking voor platte daken per m2.

Dakbedekking Prijs per m2 Levensduur

Bitumen over oude dakbedekking € 45 
Oude dakbedekking verwijderen en bitumen laag plaatsen € 75 

Welke daken zijn geschikt voor nieuwe dakbedekking over de oude?

Heb jij een plat dak, bedekt met bitumen, EPDM of PVC? Dan is jouw dak als het goed is geschikt om nieuwe dakbedekking over de oude laag te plaatsen. Er is één maar, wanneer er al meerdere keren nieuwe dakbedekking over de oude is aangebracht dan is het mogelijk dat de dakdekker het gaat afraden. Je dak wordt dan simpelweg te zwaar, waardoor de dakconstructie kan inzakken. Vraag daarom altijd advies aan je dakdekker voordat je nieuwe dakbedekking over de oude laag laat plaatsen.

Bitumen

Voor bitumen dakbedekking betaal je gemiddeld € 45 per m2 en heeft een gemiddelde levensduur van 20 jaar. Dit is het soort dakbedekking die je het meest ziet terugkomen op de Nederlandse platte daken. Bitumen ontstaat tijdens de productie van aardolie, het voordeel van dit materiaal is dat het waterdicht en ijzersterk is. Bitumen is niet geschikt om over oude EPDM te plaatsen, maar het is wel mogelijk om EPDM op oude bitumen aan te brengen.

Zo brengt de dakdekker nieuwe dakbedekking over de oude aan

Ga een plat dak vervangen niet zelf doen, laat dit over een aan ervaren dakdekker. Zakt je dak in of is je dakbedekking niet waterdicht, dan is dit project heel wat euro’s duurder. Gaat de dakdekker aan de slag dan ben je zeker van een stevig en droog dak boven je hoofd. De dakdekker is daarnaast verzekerd voor de risico’s van dit werk zoals werken op hoogte en werken met een brander.

Onderstaand zie je hoe de dakdekker de nieuwe laag dakbedekking over de nieuwe plaatst per dakbedekking soort.

Aanbrengen nieuwe laag bitumen over oude

Dakdekkers gebruiken een brander tijdens het aanbrengen van bitumen dakbedekking. De nieuwe dakbedekking wordt verhit, de hitte maakt het bitumen vloeibaar en kleverig. De dakdekker plakt de laag vervolgens over de oude laag heen.