Bonné Dakonderhoud

Dakinspectie Tilburg

Dakinspecties zijn van belangrijk voor het behoud van een gezond dak en om lekkages te voorkomen. Door regelmatig een dakinspectie te laten uitvoeren, kunnen problemen vroegtijdig worden opgespoord en aangepakt. Dit bespaart kosten en zorgt ervoor dat je dak langer meegaat. Meer weten over een dakinspectie laten uitvoeren in Tilburg? Lees dan snel verder!

Onafhankelijke dakinspectie in Tilburg?

Dakinspecties zijn van belangrijk voor het behoud van een gezond dak en om lekkages te voorkomen. Door regelmatig een dakinspectie te laten uitvoeren, kunnen problemen vroegtijdig worden opgespoord en aangepakt. Dit bespaart kosten en zorgt ervoor dat je dak langer meegaat. Meer weten over een dakinspectie laten uitvoeren in Tilburg? Lees dan snel verder!

Wat doen wij bij een inspectie?

Het dak is een belangrijk onderdeel van jouw woning en verdient daarom de nodige aandacht en zorg. Het biedt bescherming tegen verschillende weersomstandigheden en houdt de warmte binnen. Bovendien geeft het dak je een gevoel van veiligheid en gerustheid, waardoor het huis een thuis wordt. Om deze redenen is het belangrijk om regelmatig dakinspecties uit te voeren. Door dit te doen, kun je eventuele problemen vroegtijdig opsporen en voorkomen dat deze uitgroeien tot grote schade, reparaties of zelfs vervanging.

dakdekker tilburg

Wat doen wij bij een inspectie

Bonné dakonderhoud voert dakinspecties uit om de kwaliteit van je dak te controleren. Het doel van deze inspectie is om eventuele gebreken op te sporen die in de toekomst kunnen leiden tot lekkage of andere problemen. Een preventieve inspectie kan aanzienlijke schade voorkomen. Onze bevindingen worden vastgelegd en met je besproken. Je krijgt van ons een beknopt verslag waarin de staat van je dak wordt beschreven. Daarnaast geven wij persoonlijk advies over de nodige ingrepen en/of reparaties die moeten worden uitgevoerd. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel ons voor het maken van een afspraak als je meer wil weten over wat Bonné dakonderhoud voor je kan betekenen.

dakdekkersbedrijf tilburg

Wat controleren wij aan uw dak?

Bonné dakonderhoud beschikt over deskundig personeel dat uw dak grondig en systematisch kan inspecteren. Tijdens deze inspectie worden de volgende aspecten nauwkeurig onderzocht: 

 • De dakbedekking zelf; 
 • Lichtkoepel en dakraam, indien van toepassing;
 • Zinken dakgoten; 
 • De loden afvoeren aan uw dak; 
 • Lood schoorsteen (lekkages), indien aangebracht; 
 • Afvoer hemelwater; 
 • Naadverbindingen dakbedekking; 

Als u meer wilt weten over onze dakinspectie en wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Wat zijn de gevolgen van achterstallig onderhoud?

Lekkages en condensatie

Lekkages en condensatie zijn veelvoorkomende problemen bij slecht onderhoud. Lekkages, vaak veroorzaakt door beschadigde daken of leidingen, leiden tot wateroverlast en de groei van schimmel en meeldauw. Dit brengt gezondheidsrisico's met zich mee. Condensatie ontstaat door slechte ventilatie en isolatie, wat vochtproblemen in muren en plafonds veroorzaakt. Deze problemen kunnen niet alleen schade toebrengen aan de structuur van het gebouw, maar ook aan interieur, zoals verzwakte muren, beschadigde vloeren en verpeste inrichting, wat verdere reparatie- en vervangingskosten met zich meebrengt.

Energieverlies

Energieverlies is een belangrijk gevolg van slecht onderhoud. Gebrekkige isolatie, kieren bij ramen en deuren, en inefficiënte verwarmings- en koelsystemen, leiden tot een aanzienlijk hoger energieverbruik. Dit resulteert niet alleen in hogere energierekeningen, maar draagt ook bij aan een grotere ecologische voetafdruk. Regelmatig onderhoud en verbeteringen, zoals het vervangen van oude ramen of het aanbrengen van isolatie of bitumineuze dakbedekking kunnen dit energieverlies aanzienlijk verminderen, wat zowel financieel als ecologisch voordelig is.

Ontsnappen van warmte

Het ontsnappen van warmte uit een gebouw is een specifiek type energieverlies dat vaak voorkomt bij achterstallig onderhoud. Dit gebeurt door slechte isolatie, kieren en spleten in muren, ramen en deuren, en verouderde verwarmingssystemen. Het constante verlies van warmte vereist dat verwarmingssystemen harder werken om een comfortabele temperatuur te handhaven, wat leidt tot verhoogde energierekeningen. Door het onderhoud bij te werken en isolatie te verbeteren, kan dit warmteverlies worden geminimaliseerd, wat bijdraagt aan een comfortabeler binnenklimaat en lagere operationele kosten.

Verlies van waarde

Een pand kan aanzienlijk in waarde dalen als gevolg van geen onderhoud. Potentiële kopers of huurders worden vaak afgeschrikt door de zichtbare tekenen van verwaarlozing en de verwachte kosten voor reparaties en verbeteringen. Dit kan leiden tot lagere verkoop- of huurprijzen en langere periodes waarin het pand leegstaat. Regelmatig onderhoud en tijdige reparaties zijn essentieel om de waarde van een eigendom te behouden of te verhogen, aangezien ze de levensduur verlengen en ervoor zorgen dat het pand aantrekkelijk blijft voor potentiële kopers of huurders.

Hoe ziet onze dakinspectie er uit?

Interesse in het vernieuwen van uw dak of bent u van plan zonnepanelen te plaatsen? Dan raden wij u zeker aan vooraf een dakinspectie uit te voeren. Door vroegtijdig een dakinspectie uit te laten voeren vermijdt u eventueel grote schade en onverwachte kosten bij het beginnen van een nieuw project. Bij ons bezoek voor een vrijblijvende dakinspectie kunt u het volgende verwachten:

  • Wij rekenen geen voorrijkosten;
  • Wij maken foto’s en video’s van de situatie;
  • Wij inspecteren het dak op gebreken;
  • U ontvangt zo nodig een gratis offerte om de gebreken te herstellen;

Heeft u tijdens het lezen meer interesse gekregen en wilt u uit voorzorg toch maar eens uw dak laten inspecteren? Aarzel niet en vraag direct een gratis en vrijblijvende inspectie aan.

Gespecialiseerd in alle soorten dakbedekking!

Platte daken, hellend dak, bitumen dakbedekking, verstopte dakgoten, reparatie aan een zinken dak; de professionals van Bonné zijn gespecialiseerd in alle soorten dakbedekking. Dat maakt ons, in combinatie met jarenlange ervaring, dé dakdekker in Tilburg.

dakinspectie controleren

Waarom Bonné dak inschakelen?

Het is verstandig om je dak minstens eens in de drie tot vijf jaar te laten inspecteren, vooral als je net een nieuw huis hebt gekocht. Met een dakinspectie kun je eventuele problemen aan je huidige soort dakbedekking tijdig opsporen. Bonné dakonderhoud kan eventuele gebreken die worden gevonden direct oplossen, waardoor je voorkomt dat schade erger wordt en je in de toekomst geconfronteerd wordt met hogere kosten voor grotere reparaties of vervanging. Onze dakinspectie is geheel vrijblijvend en kosteloos. Je krijgt een duidelijk beeld van de conditie van je dak en wij bieden persoonlijk advies over mogelijke verbeterpunten.

Laat ons jouw problemen oplossen!

Ons ervaren team staat klaar om jouw problemen aan te pakken, of het nu gaat om achterstallig onderhoud, nieuwe dakbedekking, energieverlies of een dak repareren. Wij begrijpen hoe stressvol het kan zijn om met deze kwesties om te gaan en bieden daarom een uitgebreide, zorgeloze oplossing. Met onze deskundige aanpak identificeren en repareren we niet alleen de bestaande problemen, maar bieden we ook advies en preventieve maatregelen om toekomstige issues te vermijden. Vertrouw op ons team vol deskundige dakdekkers voor een efficiënte, betaalbare en duurzame oplossing die de waarde en levensduur van je eigendom verbetert.